Imprezy okolicznościowe
Lemon Tree Restauracja I Ogród
OFERTA NA IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE
Restauracja Lemon Tree zaprasza do skorzystania z naszego lokalu podczas organizacji przyjęć rodzinnych i firmowych.
Do Państwa dyspozycji oddajemy restaurację, dwie sale bankietowe, dwie hale namiotowe i duży klimatyczny ogród.
W menu proponujemy różnorodne dania gwarantując jakość produktu, świeżość, sezonowość i własnoręczne wykonanie. Dzieciom zapewniamy zabawę z animatorami a dorosłym dużo przestrzeni i niepowtarzalny klimat.
Tych którzy chcą zaprosić gości do domu zapraszam do skorzystania z naszego cateringu. Zapewniamy zarówno dostawę potraw jak też kompleksową usługę cateringową.
Jeśli nasza propozycja wzbudzi Państwa zainteresowanie proszę o kontakt i ewentualne spotkanie w celu omówienia Państwa potrzeb i zrobienie wstępnej rezerwacji.
Serdecznie zapraszamJ
Dariusz Michalczyk 604575720
Przykładowe menu na imprezy okolicznościowe
Menu 190 zł./os.
Przystawki 250g./os.
Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina
Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem
Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto
Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)
Sałata grecka z serem feta z sosem vinaigrette
Wybór pieczywa
Możliwość wymiany przystawek na:
Śledzie w oleju z cebulką
Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette
Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami
Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika
Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)
Piersi z kurczaka/sos z suszonych pomidorów/ziemniaki puree/mix surówek
Wolno pieczony schab karkowy/sos grzybowy/ gnocchi/ mix surówek
Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek
Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory
( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)
Deser: 150g./os.
Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )
Napoje – bez limitu
Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)
Woda, soki – w stole
Napoje gazowane – podawane na życzenie
MENU 200 zł. /os.
Przystawki 300g./os.
Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i dodatkami
Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem
Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto
Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)
Sałata z kozim serem, buraczkami, gruszką, pomarańczą, mixem sałat i sosem vinaigrette
Wybór pieczywa
Możliwość wymiany przystawek na:
Śledzie w oleju z cebulką
Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette
Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami
Mezze: hummus/tapenáda z oliwek/pesto
Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika
Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi
Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)
Piersi z kurczaka/sos z suszonych pomidorów/ziemniaki puree/mix surówek
Polędwiczka wieprzowa /sos grzybowy lub sos serowy/ gnocchi/ mix surówek
Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek
Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory
Vegan:Tajskie żółte curry/warzywa/tofu/mleko kokosowe/ryż jaśminowy/orzechy ziemne
( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)
Deser: 150g./os.
Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )
Napoje – bez limitu
Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)
Woda, soki – w stole
Napoje gazowane – podawane na życzenie
MENU 210 zł. /os.
Przystawki 300g./os.
Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i dodatkami
Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem
Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto
Roladki szpinakowe z łososiem i cytrynowym mascarpone
Sałata z kozim serem, buraczkami, gruszką, pomarańczą, mixem sałat i sosem vinaigrette
Wybór pieczywa
Możliwość wymiany przystawek na:
Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)
Tatar ze śledzia
Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette
Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami
Mezze: hummus/tapenáda z oliwek/pesto
Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika
Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi
Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)
Piersi z kaczki confit/sos owocowy/gruszka w białym winie i pomarańczach/gnocchi/sałatka z buraczków marynowanych
Polędwiczka wieprzowa /sos grzybowy lub sos serowy/ ziemniaki puree/ mix surówek
Poliki wołowe/sos na bazie czerwonego wina/gnocchi/buraczki zasmażane
Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek
Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory
Vegan:Tajskie żółte curry/warzywa/tofu/mleko kokosowe/ryż jaśminowy/orzechy ziemne
( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)
Deser: 150g./os.
Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )
lub
Mini desery ( mus czekoladowy z wiśniami, tiramisu, panna cotta z musem owocowym)
Napoje – bez limitu
Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)
Woda, soki – w stole
Napoje gazowane – podawane na życzenie
MENU 220 zł. /os.
Przystawki 300g./os.
Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i dodatkami
Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem
Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto
Tatar z łososia z avocado
Sałata z kozim serem, buraczkami, gruszką, pomarańczą, mixem sałat i sosem vinaigrette
Wybór pieczywa
Możliwość wymiany przystawek na:
Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)
Tatar ze śledzia
Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette
Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami
Mezze: hummus/tapenáda z oliwek/pesto
Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika
Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi
Tajska z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)
Łosoś w teryaki/ryż jaśminowy/sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinaigrette
Piersi z kaczki confit/sos owocowy/gruszka w białym winie i pomarańczach/gnocchi/sałatka z buraczków marynowanych
Polędwiczka wieprzowa /sos grzybowy lub sos serowy/ ziemniaki puree/ mix surówek
Poliki wołowe/sos na bazie czerwonego wina/gnocchi/buraczki zasmażane
Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek
Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory
Vegan:Tajskie żółte curry/warzywa/tofu/mleko kokosowe/ryż jaśminowy/orzechy ziemne
( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)
Deser: 150g./os.
Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )
lub
Mini desery ( mus czekoladowy z wiśniami, tiramisu, panna cotta z musem owocowym)
Napoje – bez limitu
Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)
Woda, soki – w stole
Napoje gazowane – podawane na życzenie
W CENIE POWYŻSZEGO MENU:
Przygotowanie stołu dla gości nakrytego obrusem
Serwetki
Kwiatk sezonowy w wazoniku
Liczna ilość miejsc parkingowych wokół restauracji.
Menu dla dzieci dostępne jest bez limitu podczas trwania rezerwacji
( zupa pomidorowa, fingersy z kurczaka z frytkami, makaron pomodoro, naleśniki z serem, pizza )
Dzieci liczone są z 30% rabatem od finalnie ustalonej ceny za osobe dorosłą. Dolną granicę wiekową ustalamy w oparciu o to czy szykujemy dla dziecka miejsce przy stole a górną granicę wiekową określamy wyborem menu czy dana osoba będzie korzystała z menu dziecięcego czy z menu dla dorosłych.
Dodatkowe danie główne ( uzgadniane indywidualnie)od 40 zł./por. / minimum zamówienia 10 porcji.
Dodatkowa przekąska gorąca minimum zamówienia 15 porcji: ( Żurek tradycyjny z jajkiem i kiełbaską 20 zł./por., Zupa gulaszowa 20 zł./por., Zupa tajska z kurczakiem, mlekiem kokosowym i makaronem ryżowym 25zł./por., Strogonow wołowy 25 zł./por.)
EWENTUALNE DODATKOWE KOSZTY:
Pokrowce na krzesła 12 zł./os.
Kwiaty w wazonach w stoły/bufety – od.60 zł. Jedna kompozycja
Tort - 20 zł./osoba
Popularne smaki tortów do wyboru:
Kajmak – marakuja, jasny biszkopt, mniej słodki, nasączony
Klasyczny nasączony jasny biszkopt, krem na bazie bitej śmietany i mascarpone, owoce
Ciemny biszkopt czekoladowy, krem mascarpone, wiśnie
Jasny nasączony biszkopt, krem owocowy na bazie mascarpone truskawka lub malina
Tort własny – opłata tortowego 2 zł./os. nie mniej niż 50 zł. w cenie tortowego przechowanie tortu w lodówce, zastawa i akcesoria potrzebna do wyserwowania tortu.( cena nie zawiera dodatkowych elementów do tortu typu świeczki czy race)
Alkohol w trzech podstawowych wersjach:
1.Opłata korkowego 10zł./os.dorosła – można dostarczyć własny alkohol, my go przechowamy, schłodzimy, podamy w odpowiedniej temperaturze i zapewnimy szkło ( cena dotyczy podstawowej wersji z wódką i winem )
lub
2.Alkohol według zużycia, przykłądowe ceny: piwo z nalewaka 0,5l. – 14 zł./wino białe i czerwone 0,7l. – 60 zł./butelka, wódka 0,5l. - 70zł/butelka. /wloskie prosecco lub hiszpańska cava 0,7l - 80zł./butelka
3.Open bar z obsługą barmańską z serwowaniem drinków – 7-8 godzin/50 osób – 6000 zł.
Do końcowego rachunku doliczamy serwis odpowiednio:
Impreza do 4 godzin 10% serwisu lecz nie mniej niż 500 zł.
Impreza do 6 godzin 15% serwisu lecz nie mniej niż 750 zł.
Impreza do 8 godzin 20% serwisu lecz nie mniej niż 1000 zł.
Impreza powyżej 8 godzin serwis ustalany indywidualnie.
Nasza przestrzeń w różnych konfiguracjach:
Sala restauracyjna z barem / do 80 osób
Sala lustrzana / do 50 osób + 600 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej
Sala ogrodowa / do 30 osób + 500 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej
Sala lustarzana + sala ogrodowa do 50 os. z parkietem do zabawy + 1000 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej.
Mała hala namiotowa do 30 osób / w ogrodzie
Duża hala namiotowa do 90 osób / w ogrodzie
Ogród + hale namiotowe do 120 os.
Ogród + hale namiotowe + sala lustrzana i ogrodowa do 120 os. z parkietem do zabawy + 1000 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej
Uwaga: wszytskie sale są klimatyzowane.
Atrakcje na imprezy, dodatki do imprez:
Fotobudka 360 zł. – 2 godziny 1400 zł.
Iluzionista z interaktywna zabawą między gośćmi – 1 godzina 1200 zł.
Dekoracje balonowe/ ścianki/świecące cyfry – od 300 zł.
Nagłośnienie do odtwarzania własnej muzyki do zabawy – 400 zł.
Rzutnik z ekranem – 150 zł.
DJ - 200 zł./godzina – minimum 6 godzin
Animacje dla dzieci - ustalane indywidualnie i dopasowane do potrzeb – od 600 zł.
Trampoliny dla dzieci z uprzężami do wysokiego skakania – 4 szt na 4 godziny – 2300 zł.
Koncerty muzyczne – ustalane indywidualnie i dopasowane do potrzeb cena od 1500 zł.
Organizacja zaślubin w ogrodzie - ustalane indywidualnie i dopasowane do potrzeb – od 1000 zł.