Imprezy okolicznościowe

 

Lemon Tree Restauracja I Ogród

Dariusz Michalczyk

gsm 604575720

mail:info@restauracja-lemontree.pl

www.restauracja-lemontree.pl

 

 

 

OFERTA NA IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

 

 

Restauracja Lemon Tree zaprasza do skorzystania z naszego lokalu podczas organizacji przyjęć rodzinnych i firmowych.

Do Państwa dyspozycji oddajemy restaurację, dwie sale bankietowe, dwie hale namiotowe i duży klimatyczny ogród.

W menu proponujemy różnorodne dania gwarantując jakość produktu, świeżość, sezonowość i własnoręczne wykonanie. Dzieciom zapewniamy zabawę z animatorami a dorosłym dużo przestrzeni i niepowtarzalny klimat.

 

Tych którzy chcą zaprosić gości do domu zapraszam do skorzystania z naszego cateringu. Zapewniamy zarówno dostawę potraw jak też kompleksową usługę cateringową.

 

Jeśli nasza propozycja wzbudzi Państwa zainteresowanie proszę o kontakt i ewentualne spotkanie w celu omówienia Państwa potrzeb i zrobienie wstępnej rezerwacji.

 

Serdecznie zapraszamJ

Dariusz Michalczyk 604575720

 

 

 

 

Przykładowe menu na imprezy okolicznościowe

 

Menu 190 zł./os.

 

Przystawki 250g./os.

Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina

Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem

Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto

Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)

Sałata grecka z serem feta z sosem vinaigrette

Wybór pieczywa

 

Możliwość wymiany przystawek na:

Śledzie w oleju z cebulką

Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette

Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami

 

Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)

Rosół  z makaronem

Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika

 

Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)

Piersi z kurczaka/sos z suszonych pomidorów/ziemniaki puree/mix surówek

Wolno pieczony schab karkowy/sos grzybowy/ gnocchi/ mix surówek

Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek

Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory

( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)

 

Deser: 150g./os.

Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )

 

Napoje – bez limitu

Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)

Woda, soki – w stole

Napoje gazowane – podawane na życzenie

 

 

 

 

MENU 200 zł. /os.

 

Przystawki 300g./os.

Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina

Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i dodatkami

Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem

Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto

Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)

Sałata z kozim serem, buraczkami, gruszką, pomarańczą, mixem sałat i sosem vinaigrette

Wybór pieczywa

 

Możliwość wymiany przystawek na:

Śledzie w oleju z cebulką

Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette

Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami

Mezze: hummus/tapenáda z oliwek/pesto

 

Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)

Rosół  z makaronem

Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika

Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi

 

Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)

Piersi z kurczaka/sos z suszonych pomidorów/ziemniaki puree/mix surówek

Polędwiczka wieprzowa /sos grzybowy lub sos serowy/ gnocchi/ mix surówek

Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek

Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory

Vegan:Tajskie żółte curry/warzywa/tofu/mleko kokosowe/ryż jaśminowy/orzechy ziemne

( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)

 

Deser: 150g./os.

Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )

 

Napoje – bez limitu

Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)

Woda, soki – w stole

Napoje gazowane – podawane na życzenie

 

 

MENU 210 zł. /os.

 

Przystawki 300g./os.

Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina

Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i dodatkami

Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem

Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto

Roladki szpinakowe z łososiem i cytrynowym mascarpone

Sałata z kozim serem, buraczkami, gruszką, pomarańczą, mixem sałat i sosem vinaigrette

Wybór pieczywa

 

Możliwość wymiany przystawek na:

Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)

Tatar ze śledzia

Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette

Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami

Mezze: hummus/tapenáda z oliwek/pesto

 

Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)

Rosół  z makaronem

Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika

Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi

 

Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)

Piersi z kaczki confit/sos owocowy/gruszka w białym winie i pomarańczach/gnocchi/sałatka z buraczków marynowanych

Polędwiczka wieprzowa /sos grzybowy lub sos serowy/ ziemniaki puree/ mix surówek

Poliki wołowe/sos na bazie czerwonego wina/gnocchi/buraczki zasmażane

Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek

Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory

Vegan:Tajskie żółte curry/warzywa/tofu/mleko kokosowe/ryż jaśminowy/orzechy ziemne

( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)

 

Deser: 150g./os.

Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )

lub

Mini desery ( mus czekoladowy z wiśniami, tiramisu, panna cotta z musem owocowym)

 

Napoje – bez limitu

Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)

Woda, soki – w stole

Napoje gazowane – podawane na życzenie

 

MENU 220 zł. /os.

 

Przystawki 300g./os.

Wędzone/ pieczone mięsa, pasztet, ćwikła, chrzan i żurawina

Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i dodatkami

Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i suszonym pomidorem

Caprese – mozarella z pomidorem, grillowanymi warzywami i zielonym pesto

Tatar z łososia z avocado

Sałata z kozim serem, buraczkami, gruszką, pomarańczą, mixem sałat i sosem vinaigrette

Wybór pieczywa

Możliwość wymiany przystawek na:

Quiche mix np: łosoś/szpinak, feta, chorizo/suszony pomidor)

Tatar ze śledzia

Sałatka z marynowanym w miodzie i balsamico kurczakiem, warzywami, mixem sałat i sosem vinaigrette

Carpaccio z buraka z rucolą i orzechami

Mezze: hummus/tapenáda z oliwek/pesto

 

Zupy 300ml. /os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch zup dopłata – 5,00/os.)

Rosół  z makaronem

Krem z pomidorów z zielonym pesto i prażonymi pestkami słonecznika

Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi

Tajska z kurczakiem i mlekiem kokosowym

 

Dania drugie 400 g./os. ( proszę wybrać 1 pozycję ) (mix dwóch dań dopłata – 10,00/os.)

Łosoś w teryaki/ryż jaśminowy/sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinaigrette

Piersi z kaczki confit/sos owocowy/gruszka w białym winie i pomarańczach/gnocchi/sałatka z buraczków marynowanych

Polędwiczka wieprzowa /sos grzybowy lub sos serowy/ ziemniaki puree/ mix surówek

Poliki wołowe/sos na bazie czerwonego wina/gnocchi/buraczki zasmażane

Tilapia/ szpinak/sos kaparowo cytrynowy/ryż jasminowy/ mix surówek

Vege: Gnocchi z mozzarella i pomidorami/białe wino/warzywa sezonowe/pomidory

Vegan:Tajskie żółte curry/warzywa/tofu/mleko kokosowe/ryż jaśminowy/orzechy ziemne

( UWAGA: Dania wege i wegan do indywidualnego ustalenia)

 

Deser: 150g./os.

Mix ciast ( sernik, szarlotka, czekoladowe )

lub

Mini desery ( mus czekoladowy z wiśniami, tiramisu, panna cotta z musem owocowym)

 

Napoje – bez limitu

Kawa oraz herbata – bufet oraz serwis z baru ( do każdej rezerwacji ustawiamy bufet z kawą, herbatą i deserami)

Woda, soki – w stole

Napoje gazowane – podawane na życzenie

 

 

W CENIE POWYŻSZEGO MENU:

Przygotowanie stołu dla gości nakrytego obrusem

Serwetki

Kwiatk sezonowy w wazoniku

Liczna ilość miejsc parkingowych wokół restauracji.

Menu dla dzieci dostępne jest  bez limitu podczas trwania rezerwacji 

( zupa pomidorowa, fingersy z kurczaka z frytkami, makaron pomodoro, naleśniki z serem, pizza )

Dzieci liczone są z 30% rabatem od finalnie ustalonej ceny za osobe dorosłą. Dolną granicę wiekową ustalamy w oparciu o to czy szykujemy dla dziecka miejsce przy stole a górną granicę wiekową określamy wyborem menu czy dana osoba będzie korzystała z menu dziecięcego czy z menu dla dorosłych.

 

Dodatkowe danie główne  ( uzgadniane indywidualnie)od 40 zł./por. / minimum zamówienia 10 porcji.

 

Dodatkowa przekąska gorąca minimum zamówienia 15 porcji: ( Żurek tradycyjny z jajkiem i kiełbaską 20 zł./por., Zupa gulaszowa 20 zł./por., Zupa tajska z kurczakiem, mlekiem kokosowym i makaronem ryżowym 25zł./por., Strogonow wołowy 25 zł./por.)

 

 

EWENTUALNE DODATKOWE KOSZTY:

 

Pokrowce na krzesła 12 zł./os.

Kwiaty w wazonach w stoły/bufety – od.60 zł. Jedna kompozycja

Tort  - 20 zł./osoba

Popularne smaki tortów do wyboru:

Kajmak – marakuja, jasny biszkopt, mniej słodki, nasączony

Klasyczny nasączony jasny biszkopt, krem na bazie bitej śmietany i mascarpone, owoce

Ciemny biszkopt czekoladowy, krem mascarpone, wiśnie

Jasny nasączony biszkopt, krem owocowy na bazie mascarpone truskawka lub malina

Tort własny – opłata tortowego 2 zł./os. nie mniej niż 50 zł. w cenie tortowego przechowanie tortu w lodówce, zastawa i akcesoria potrzebna do wyserwowania tortu.( cena nie zawiera dodatkowych elementów do tortu typu świeczki czy race)

Alkohol w trzech podstawowych wersjach:

1.Opłata korkowego 10zł./os.dorosła  – można dostarczyć własny alkohol, my go przechowamy, schłodzimy, podamy w odpowiedniej temperaturze i zapewnimy szkło ( cena dotyczy podstawowej wersji z wódką i winem )

lub

2.Alkohol według zużycia, przykłądowe ceny:  piwo z nalewaka 0,5l. – 14 zł./wino białe i czerwone  0,7l. – 60 zł./butelka, wódka 0,5l. -  70zł/butelka.  /wloskie prosecco lub hiszpańska cava 0,7l - 80zł./butelka

3.Open bar z obsługą barmańską z serwowaniem drinków – 7-8 godzin/50 osób – 6000 zł.

 

 

Do końcowego rachunku doliczamy serwis odpowiednio:

Impreza do 4 godzin 10% serwisu lecz nie mniej niż 500 zł.

Impreza do 6 godzin 15% serwisu lecz nie mniej niż 750 zł.

Impreza do 8 godzin 20% serwisu lecz nie mniej niż 1000 zł.

Impreza powyżej 8 godzin serwis ustalany indywidualnie.

 

Nasza przestrzeń w różnych konfiguracjach:

Sala restauracyjna z barem / do 80 osób 

Sala lustrzana / do 50 osób + 600 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej

Sala ogrodowa / do 30 osób + 500 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej

Sala lustarzana + sala ogrodowa do 50 os. z parkietem do zabawy + 1000 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej.

Mała hala namiotowa do 30 osób / w ogrodzie

Duża hala namiotowa do 90 osób / w ogrodzie

Ogród + hale namiotowe do 120 os.

Ogród + hale namiotowe + sala lustrzana i ogrodowa do 120 os. z parkietem do zabawy + 1000 zł. do rachunku dodatkowej opłaty ryczałtowej

Uwaga: wszytskie sale są klimatyzowane.

 

Atrakcje na imprezy, dodatki do imprez:

Fotobudka 360 zł. – 2 godziny  1400 zł.

Iluzionista z interaktywna zabawą między gośćmi – 1 godzina 1200 zł.

Dekoracje balonowe/ ścianki/świecące cyfry – od 300 zł.

Nagłośnienie do odtwarzania własnej muzyki do zabawy – 400 zł.

Rzutnik z ekranem – 150 zł.

DJ  - 200 zł./godzina – minimum 6 godzin

Animacje dla dzieci  - ustalane indywidualnie i dopasowane do potrzeb – od 600 zł.

Trampoliny dla dzieci z uprzężami do wysokiego skakania – 4 szt na 4 godziny – 2300 zł.

Koncerty muzyczne – ustalane indywidualnie i dopasowane do potrzeb  cena od 1500 zł. 

Organizacja zaślubin w ogrodzie - ustalane indywidualnie i dopasowane do potrzeb – od 1000 zł.